Nordjysk politi analyserer 20 brande der kan være påsat

Containere, stråtækte huse og halmlader er gået op i røg i og omkring Fjerritslev. Politiet søger fællestræk.

Svinkløv badehotel er natten til d. 26. september brændt ned til grunden. Branden i badehotellet var ikke påsat, men siden branden har der været mange andre brande i området. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benny Lind
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en stribe brande i Fjerritslev og omegn har Nordjyllands Politi iværksat et større analysearbejde, der skal kortlægge, om der er noget, der kæder brandene i området sammen.

- Ud over efterforskningen af de enkelte sager graver vi lige et spadestik dybere, for at se om der er en sammenhæng, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

Omkring 20 brande indgår i analysearbejdet.

Politiets analyse af de mange brande skal gøre det muligt at fastslå, om der er fællestræk, som kan kæde brandene til en og samme gerningsmand.

Desuden har politiet for at øge trygheden intensiveret patruljeringen i området.

Samtidig opfordres borgerne til at holde et vågent øje med fremmede biler og mistænkelige forhold omkring for eksempel stråtækte sommerhuse.

Siden branden på Svinkløv Badehotel i slutningen af september har der været usædvanlig mange brande i området i og omkring Fjerritslev.

Branden i badehotellet var ikke påsat. De tekniske undersøgelser har vist, at den blev sat i gang af en fejl i det elektriske system i en tørretumbler.

Men omkring 20 af brandene, i ugerne efter at badehotellet blev flammernes bytte, menes at være påsat. Der er eksempelvis tale om containerbrande og brande i halmlader og stråtækte sommerhuse.

Senest var en 89-årig kvinde på Thistedvej i Fjerritslev lørdag aften ved at brænde inde i sit stråtækte hus. Det lykkedes familie at få den dårligt gående kvinde ud af huset, og hun slap uskadt.

Politiet er i gang med at undersøge brandårsagen, men branden menes at være påsat.

- Det er en eskalering at sætte ild til et hus, hvor der er nogen hjemme. Det er lige et ekstra trin på skalaen, siger Frank Olsen.

/ritzau/