Nordjysk gårdejer finder fly med død pilot fra Anden Verdenskrig

Et fly fra Anden Verdenskrig med resterne af en død pilot har ligget begravet under en jorden på en gård i Nordjylland.

En gårdejer har fundet et tysk fly at typen Messerschmitt ME 109, der ses på billedet her i Augsburg i 1945. Fold sammen
Læs mere

Da en nordjysk gårdejer gik en tur med sin søn og et par metaldetektorer, mærkede de pludselig historiens vingesus. Et styk tysk krigsfly lå begravet under jorden med resterne af en død pilot indeni. Det skriver TV2Nord.

Vraget er fra 2. verdenskrig, og piloten blev dræbt i styrtet. Sønnen og gårdejeren gjorde fundet, fordi gårdejerens søn skulle skrive skoleopgave om Anden Verdenskrig.

Det var gårdejerens bedstefar, der ejede gården under Anden Verdenskrig. Familien havde hørt rygter om, at der skulle være et vrag et sted på ejendommen. Derfor gik de ud for at lede med metaldetektorer. Da de kom til en mose, bippede detektorerne - de havde fundet et nedstyrtet jagerfly af typen ME 109 Messerschmitt, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nu skal historien bag det usædvanlige fund opklares. Politifolk med speciale i at identificere forlængst afdøde er på vej, og de vil forsøge at finde ud af, hvem den afdøde pilot er, skriver Nordjyske.

Der er fundet ammunition fra flyets maskinkanoner sammen med vraget, der er blevet fundet på en ejendom ved Birkelse nær Aalborg. Ammuntionsrydderne (EOD) fra Skive Kaserne er på vej til stedet for at sikre ammunitionen, så den ikke bliver skadet, når udgravningen af vraget skal finde sted.

Området omkring vraget bliver spærret af og bevogtet af Politiet og Hjemmeværnet, skriver Nordjyske. De skal sørge for sikkerheden, når folkene fra EOD arbejder med at rydde ammunition fra grunden.

Den tyske ambassade er underrettet om fundet af besætningsmedlemmet.

I 2013 blev et tysk fly fra krigen fundet på bunden af en norsk sø. Det var en jagerpilot i et fly af samme type, der under krigen skød den sagnomspundne Antoine de Saint-Exupéry ned.