Nordjysk elev erkender trussel mod sin egen skole

En dreng har torsdag erkendt, at han i sidste uge ringede og truede med at dræbe skolekammerater på Gl. Lindholm Skole i Nørresundby. Politiet betragter sagen som »grove drengestreger«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dreng har torsdag erkendt, at han stod bag telefontruslen mod Gl. Lindholm Skole i Nørresundby i sidste uge. Drengen er elev på skolen og under den kriminelle lavalder.

Han ringede sidste tirsdag til 112 og fortalte, at »der kommer en og dræber elever på Gl. Lindholm«.

Nordjyllands Politi har afhørt drengen torsdag formiddag, og man mener, at der er tale om grove drengestreger.

»Truslen har aldrig været alvorligt ment. Der er udelukkende tale om en dreng, der ikke har tænkt over konsekvenserne af hans handling,« siger politikommissær Lars Nørskov Jørgensen fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Han understreger, at drengen på intet tidspunkt har haft til hensigt at gennemføre truslen.

»Han er meget ked af de konsekvenser, som hans opkald har fået. Der er efter vores opfattelse tale om en grov spøg,« siger Lars Nørskov Jørgensen.

Det var blandt andet telefonoplysninger, som førte efterforskere fra Nordjyllands Politi på sporet af drengen, der hurtigt gik til bekendelse, da han blev konfronteret med sagen.

»Vi har fra starten taget sagen alvorligt, fordi sådanne trusler – selv afgivet i spøg <saxo:ch value="226 128 147"/> genererer utryghed blandt forældrene og i lokalsamfundet omkring skolen. Vi har derfor efterforsket sagen intensivt siden 11. november for at få fastlagt, om der var tale om en reel trussel, hvilket vi nu heldigvis helt kan afvise,« siger politikommissær Lars Nørskov Jørgensen.

Drengen er efter endt afhøring overgivet til de sociale myndigheder.