Nordjysk bro sikres for 25 millioner kroner

Trafikministeriet vil bruge 25 millioner kroner på at forstærke forbindelsen over Limfjorden og sikre broen i tilfælde af kollision.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trafikministeriet er klar til at sikre Limfjordsbroen i Aalborg for 25 millioner kroner. Det skriver nordjyske.dk. Pengene skal bruges på en såkaldt skibsstødssikring i form af en forstærkning af stålkonstruktionen på den snart 90 år gamle forbindelse over Limfjorden.

»Sikringen minimerer ikke risikoen for en kollision, men ved at forankre brofagene i fundamenterne, får vi sikkerhed for, at broen bliver stort set, hvor den er i tilfælde af en større påsejling,« siger Henrik Jess Jensen, afdelingsleder i Aalborg Kommunes tekniske forvaltning.

I dag hviler broens bærende bjælker kun på lejer øverst på fundamenterne, og et stort skib i fart vil i værste fald være i stand til at skubbe et brofag i vandet.

»Når broklapperne går op, sker der meget hurtigt en opstuvning af trafikanter. Bliver et brofag i den situation skubbet i vandet, har vi kæmpekatastrofen,« siger Henrik Jess Jensen til Nordjyske.

Arbejdet med at forstærke broen bliver indledt i begyndelsen af august og vare et års tid. Projektet ventes ikke at forstyrre trafikken på broen.