Nordea forudser stagnerede/faldende boligpriser

Danskerne vil indskrænke forbrugsfesten efter opbremsningen på boligmarkedet, vurderer Nordea, der i år forventer en vækst i privatforbruget på kun 2,5 procent.

Boligpriserne vil stagnere - og formentlig i nogle områder fortsat falde i de kommende måneder. Det vurderer Nordea, der dog ikke forventer noget større prisfald. Alligevel vil forbrugerne reagere på opbremsningen i prisvæksten på boliger ved at øge deres opsparing de kommende år, mener Nordea.

Det understøttes af erfaringerne fra blandt andet Storbritannien, hvor boligpriserne bremsede kraftigt op i 2005 efter at have vokset med over 25 procent i 2004.

- For Danmark betyder det, at vi kun venter en vækst i det private forbrug på godt 2,5 procent i år sammenlignet med knap 4 procent sidste år, siger senioranalytiker Anders Matzen, Nordea.

Antallet af boliger til salg ligger således fortsat på et rekordhøjt niveau, og ud fra den historiske sammenhæng peger det fortsat på noget nær nulvækst i boligpriserne over de næste kvartaler, påpeger Anders Matzen.

/ritzau/