Nordea: Finanslov betyder tilbageslag for dansk økonomi

Nordea melder sig i koret, der frygter overophedning af dansk økonomi som følge af regeringens finanslov. Den spiller hasard med økonomien, mener cheføkonom.

Regeringens finanslov i den nuværende udformning spiller hasard med stabiliteten i dansk økonomi, mener Nordeas cheføkonom Anders Matzen.

Regeringen løftede sløret for finanslovsforslaget tirsdag, og Anders Matzen er bekymret for, at det han kalder "den stærkt ekspansive finanspolitik" skal føre til en overophedning af dansk økonomi.

Han vurderer, at øget vækst i det offentlige forbrug de næste år vil betyde behov for 5000 stillinger i resten af 2007 og op mod 10.000 stillinger i 2008 - samtidig med at der i forvejen er 58.000 ubesatte stillinger i Danmark lige nu.

Anders Matzen er enig med Finansministeriet i, at væksten i det private forbrug og investeringerne vil løje af som følge af højere renter og afmatningen på boligmarkedet, men på grund af den rekordlave ledighed mener han alligevel, at faren for overophedning er stor, og lønstigningerne risikerer at nå op i et niveau, der for alvor skader konkurrenceevnen.

/ritzau/