Nørrebro for farlig til Anna Pihl

Af hensyn til skuespillernes sikkerhed er den nye sæson af politiserien 'Anna Pihl' ikke optaget på Nørrebro.

Af hensyn til skuespillernes sikkerhed er den nye sæson af politiserien 'Anna Pihl' ikke optaget på Nørrebro, skriver morgenavisen 24timer.

En simpel sag i en 7-eleven-butik udvikler sig dramatisk i første afsnit af 'Anna Pihl', da pigen bag disken bliver taget som gidsel af en desperat narkoman.

Det var egentlig meningen, at afsnittet skulle optages i den 7-Eleven-butik, der ligger på hjørnet af Guldbergsgade og Fælledvej på Nørrebro. Et område, der med Sankt Hans Torv som centrum er kendt for sit stærkt populære cafémiljø. Men også et område, der er berygtet for bandekriminalitet blandt indvandrerdrenge, og et område, hvor de lokale børnehaver har evakueringsplaner klar, hvis Ungdomshuset skulle blive ryddet.

I serien ser man betjent Pihl og hendes nye kollega Karim køre rundt på Nørrebro i patruljevognen. De befinder sig på Blegdamsvej cirka 200 meter fra Sankt Hans Torv, da opkaldet om situationen i døgnkiosken skratter igennem Pihls radio.

Men det er ikke den nærliggende 7-Eleven, opkaldet drejer sig om.

Scenen er rykket til en helt anden butik - en butik, der ligger på Jernbane Allé i Vanløse i langt mere rolige omgivelser.

Det blev simpelt hen vurderet, at det var for farligt for Charlotte Munk, Iben Hjejle og de andre skuespillere at blive set i uniform i det café-smarte københavnske brokvarter.

»Vi har folk i uniformer og patruljebiler på gaden. Derfor har vi i samarbejde med politiet valgt at flytte visse optagelser ud af Nørrebro af hensyn til skuespillernes sikkerhed,« fortæller Bo Mortensen, der er producer på 'Anna Pihl'.

»Der skete mange ting på Nørrebro i den periode, vi optog. En 7-Eleven-butik er en 7-Eleven-butik - selv om den ligger i Vanløse,« forklarer produceren, som kan fortælle, at Anna Pihl trods sikkerhedssituationen stadig har opgaver på Nørrebro, men at de så vidt muligt har undladt at optage scener, hvor skuespillerne skulle bevæge sig til fods i kvarteret.

I den første sæson var der ellers masser af scener fra Nørrebro. Blandt andet var en meget dramatisk voldtægtsscene henlagt til Folkets Park, som ligger i Griffenfeldsgade, hvor blandt andet det omdiskuterede Faderhuset holder til.

Bo Mortensen siger, at ud over Sankt Hans Torv er scener planlagt til netop Griffenfeldsgade også flyttet ud af bydelen i den nye sæson.

Heldigvis for folkene bag serien bliver Anna Pihl forfremmet til forhandler og behøver derfor ikke optræde ret meget på Nørrebro, der ellers er et af Station Bellahøjs vigtigste områder.

Den nye sikre sæson af 'Anna Pihl' kan ses fra mandag 12. februar klokken 20 på TV 2.

Kilde: 24timer