Nøgler til ældreboliger stjålet

Nøglerne til en række ældreboliger i København er forsvundet. Kommunen er gået i gang med at omstille låsene hos de berørte borgere og i alle byens nødkaldsbokse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nøgler til seks ældreboliger i København er forsvundet. Københavns Kommune ved endnu ikke, hvordan det er lykkedes en person at bryde ind i flere af byens nødkaldsbokse, som huser svage ældres private nøgler. Derfor undersøger de lige nu, om der også mangler en hovednøgle, der kan gå ind i alle bokse.

Det oplyser Københavns Kommune til bt.dk.

En borger så mandag aften en ukendt person tage en nøgle fra en såkaldt nødkaldsboks på en ældrebolig i Engholmen på P. Knudsens Gade i Sydhavnen uden at hænge den tilbage. Hun kontaktede hjemmeplejen.

Da kommunens folk undersøgte boksen, konstaterede de, at der ganske rigtigt manglede en nøgle, og da man tjekkede naboejendommen, opdagede de, at her også manglede nøgler.

Det oplyser Signe Gravslund, områdechef i Sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

- Vi anmelder sagen til politiet, og ude på adressen konstaterer vi, at borgerens nøgle mangler. Derfor stiller vi naturligvis straks låsene om i de berørte boliger, fortæller Signe Gravslund til bt.dk.

Det drejer sig om nøglerne den nødboks uden for ældreboligerne, som hjemmeplejen og brandvæsenet har adgang til. Personalet bruger nøglerne til at komme ind til ældre, hvis de trykker på deres nødkaldsapparat.

Selve boksen er dog ikke brudt op, så det er stadig et mysterium for kommunen, hvordan tyven er kommet ind i boksen. Det er man i øjeblikket i gang med at undersøge.

- Vi ved ikke, om boksene er brudt om med en nøgle, det er vi i øjeblikket i gang med at undersøge, fortæller områdechefen.

Kommunen understreger, at man ikke kan se på nøglen, hvilke boliger, den giver adgang til. De slår samtidig fast, at nøglen ikke længere virker.

Københavns Kommune har ikke oplevet en lignende sag i 25 år, men efter nattens episode vil alle sikkerhedsprocedure bliver gennemgået igen.

- Vi arbejder på højttryk med at stille de låse om, hvor vi har nødkaldsnøgler. Der, hvor vi ikke kan nå at omstille låsene, vil vi opbevare borgernes nøgler indtil videre. Der skal ikke være nogen nøgle, der er tilgægelig for offentligheden, siger Signe Gravslund.

- Vi tager den her sag rigtig, rigtig alvorligt, siger hun.