Nøgleejer i drabssag identificeret

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets efterlysning af ejeren af et sæt nøgler i sagen om drabet på 54-årige Veli Matti Rissanen i København har nu givet pote.

Nøglerne blev fundet i den finske statsborgers hjem på Tagensvej, og da Københavns Politi fandt ud af, at de ikke tilhørte den dræbte, offentliggjorde man fotos af nøglerne. Det har affødt 70 henvendelser.

- Vi er dybt taknemmelige for hjælpen, og vi har i dag – onsdag 6. juni – fået identificeret nøglernes ejer. Vi efterforsker videre, men behøver ikke længere flere oplysninger om nøglerne, siger politikommissær Erik Raben fra drabssektionen hos Københavns Politi.

Veli Matti Rissanen blev fundet død i sin lejlighed fredag, men politiet har ikke fået mange henvendelser om den dræbte, hans omgangskreds og hans færden. Derfor er politiet stadig meget interesseret i at høre fra vidner, der har noget at fortælle om den finske statsborger.

Den dræbte var oftest iført mørkeblå hættetrøje, cowboybukser og sorte sko. Og ifølge beskrivelsen lignede han »en dranker«.

Veli Matti Rissanen havde desuden to tatoveringer. På højre underarm havde han en blomsterkrans og kæde, mens venstre arm var udsmykket med en ø med en palme på.

BNB