Nødstedt dansk familie kom hjem på Tyrkiets regning

Tyrkiets premierminister betalte for, at en dansk kvinde og hendes hårdt kvæstede søn fredag aften kunne vende hjem til Danmark efter en trafikulykke i Tyrkiet.

En 29-årig dansk mor og hendes femårige søn landede fredag ved 22-tiden i Københavns Lufthavn i Kastrup. De ankom fra Tyrkiet i et ambulancefly betalt af de tyrkiske myndigheder efter opfordring fra Tyrkiets premierminister, Tayyip Erdogan. I Kastrup stod ambulancer klar til at transportere mor og søn videre til Rigshospitalets traumecenter.

Kvinden og hendes søn har været strandet på et hospital i Antalya-området i Tyrkiet efter en voldsom trafikulykke, men har ikke kunnet forlade landet, fordi familien ikke havde råd til at betale hverken ambulanceflyet hjem eller sygehusregningen på omkring en halv million kroner. Kvindens hjemkommune, Gladsaxe, har kun villet låne hende pengene.

De tyrkiske myndigheder betaler halvdelen af sygehusudgifterne samt hjemrejsen med ambulancefly.

Den femårige dreng holdes fortsat i koma på grund af de svære kvæstelser, han pådrog sig ved trafikulykken. Hans mor brækkede armen ved ulykken, som desuden kostede et familiemedlem livet.

/ritzau/