Nødbremser skal redde cyklister fra uopmærksomme bilister

Vejene er blevet mere sikre de seneste år. Men det er særlig bilister, der kommer mindre til skade.

Læs mere
Fold sammen

Trætte bilister, der på vej hjem fra arbejde overser en cyklist i et højresving, bør fremover kunne blive assisteret af deres bil.

Det mener dokumentationschef for Rådet for Sikker Trafik Jesper Sølund, som opfordrer politikerne til at lette afgifterne på avancerede nødbremsesystemer i biler.

- I dag er der kun avancerede nødbremsesystemer i meget dyre modeller. Men hvis man giver afgiftslettelser, vil man meget hurtigt få dem ud i mindre og billigere biler, siger han.

Generelt kommer rekordfå danskere til skade i trafikken. Det viser tal fra Vejdirektoratet lørdag. I de 80 år, der er lavet statistisk på området, har der aldrig været lavere tal.

Men det er særlig bilisterne, der kan føle sig sikrere. For fodgængere og cyklister har faldet i tilskadekommende ikke været lige så markant.

Avancerede nødbremsesystemer bemærker fodgængere, cyklister og knallerter og standser bilen, hvis chaufføren ikke selv gør det. Hvis de bliver mere udbredte, vil det gøre vejene sikrere for, håber Jesper Sølund.

/ritzau/