Nød du fredagens rekordvarme? Voldsomt vejr på vej til Danmark

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fik du nydt fredagens forårsvarme? Det må vi håbe, for skybrud og torden truer de kommende nætter. Det fortæller DMI.

»Natten til lørdag kommer der nedbør ind fra Nordsøen, som vil passerer det meste af landet, og der er også mulighed for lidt torden. Kun de sydøstlige egne går fri,« siger DMIs vagthavende meteorolog Håkan Carlsson til BT og fortsætter:

»Natten til søndag bliver det lige omvendt. Her kan der blive kraftigt regn på Lolland, Møn og de sydøstlige egne af Sjælland. Faktisk er vi tæt på at nå skybrud, som betyder, at der regner 15 mm på en halv time. Vi forventer i hvert fald, at der kan regne 15 mm på én time natten til søndag,« siger han.

Det voldsomme regnvejr står i kontrast til det vejr, danskerne oplevede fredag.

Hele seks steder i Danmark var der fredag over 20 grader, og højdespringeren blev Karup i Midtjylland, hvor der blev målt 21,5 varmegrader. Faktisk var det den næstvarmeste martsdag nogensinde i Danmark – i hvert fald siden DMI begyndte at måle for cirka 150 år siden.

Men desværre kan det gå lang tid, inden det lune vejr kommer igen.

DMI har endnu ingen prognoser, der antyder, at varmen kommer tilbage lige foreløbig.

»De kommende dage vil temperaturerne falde. Lørdag vil det det også blive lunt, men nok ikke i nærheden af 20 grader som i dag. Op til 18 grader på Sjælland og 15-16 grader i Jylland er mere realistisk. Søndag vil vi nok få svært ved at nå op over 15 grader, uanset hvor man befinder sig i landet,« fortæller DMI’s vagthavende meteorolog Håkan Carlsson til BT.

I næste uge vil dagtemperaturerne nå ned på 10-12 grader, som man karakteriserer som normale temperaturer i slutningen af marts og i starten af april.