Niqab fører til forbud i Aarhus

Århus Akademi indfører forbud mod blandt andet niqab, efter en kvindelig elev mødte til undervisning i den muslimske hovedbeklædning.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMR ABDALLAH DALSH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sidste uge kom en kvindelig elev i skole iført en niqab, der dækker hele ansigtet med undtagelse af øjnene, og det skaber ifølge P4 Østjylland røre på Århus Akademi.

Kvinden blev med det samme mødt med reaktioner fra lærerne på skolen.

- Der var da reaktioner, der sagde, at vi ikke vil undervise elever på længere sigt, som vi ikke kan se, siger rektor Hans Christian Risgaard til P4 Østjylland.

Han mener, at det er et problem, at kvinden nu bærer niqab i undervisningen.

- En undervisningssituation er jo et eller andet med, at man bruger sine hænder og ansigtsudtryk og har en personlig kontakt med læreren og de andre elever, siger Hans Christian Risgaard.

Århus Akademi indfører fra 1. januar et forbud mod at gå med tildækket ansigt. Det betyder, at eleverne hverken må gå med elefanthue eller niqab. Det sker for at få »den optimale situation i klasselokalet«, forklarer rektoren.

Han har talt med den pågældende elev, og hun har ifølge rektoren lovet at smide niqaben, når forbuddet træder i kraft fra nytår.

- Nu bliver der altså en måned, hvor hun går med niqab, og det sker der jo ikke noget ved, siger Hans Christian Risgaard.

Det har ikke været muligt for P4 Østjylland at få en kommentar fra den kvindelige elev, men elevrepræsentant Massimo Graae Losinno, der har været med til at udforme de nye ordensregler, bakker op om forbuddet.

- Eleverne skal møde op til et bestemt antal timer om året, og det kan være svært for læreren at se, om det så er den elev. Jeg ved også fra nogen lærere, jeg har talt med, at det har været svært, hvis man ikke kan se elevernes ansigter og føle sig sikre på dem, siger Massimo Graae Losinno til P4 Østjylland.

Århus Akademi har cirka 850 elever.