Nils Malmros på vej med ny Aarhusfilm

Aarhus skal igen lægge hus til en ny film af succesinstruktøren Nils Malmros.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den snart 67-årige århusianske instruktør Nils Malmros er på vej med sin 11. spillefilm, og endnu engang skal Aarhus danne rammen.

Instruktøren antydede ellers efter premieren på sin seneste film "Kærestesorger" i 2009, at den nok blev hans sidste. Men det har han sagt før, og en ny film med titlen "Sorg og Glæde" skulle ifølge Århus Stiftstidende være i støbeskeen.

"Sorg og Glæde" var ellers arbejdstitlen på en af hans tidligere og største succeser. I stedet kom filmen i 1992 med Anne Louise Hassing i hovedrollen til at hedde "Kærlighedens Smerte"

- Mens jeg synes, det er sådan en smuk titel, at jeg ikke har spor imod at gribe til genbrug, siger Malmros til avisen.

Det Danske Filminstitut har bevilget udviklingsstøtte til det nye filmprojekt, hvis handling Malmros foreløbig ikke ønsker at løfte sløret for.

Ifølge Århus Stiftstidende afviste Nils Malmros efter "Kærestesorger", at han skulle lave flere film om sin skoletid eller for den sags skyld om sit voksne liv. Til gengæld åbnede han døren på klem for en film om kærlighed.

- Jeg har i flere film beskæftiget mig med forelskelsen i forskellige af skygninger og har også lavet en film den seksuelle debut. Men jeg kan godt føle behov for at lave en film om det at elske, sagde han dengang.

Nils Malmros er en af landets mest markante instruktør gennem mange årtier og med sin helt egen stil. Han er undervejs blevet belønnet med fire Bodilpriser, seks Robertstatuetter og en stribe andre inden- og udenlandske priser.

Han debuterede i 1968 med filmen "En mærkelig kærlighed", som kun gik i biografen i ganske få dage. Så gik det meget bedre for de efterfølgende "Lars Ole, 5. C", "Drenge", "Kundskabens Træ" "Skønheden og Udyret" samt "Aarhus by Night" i 1989.

/ritzau/