Nicki Bille i fortsat fald fra tinderne: Får fjerde voldsdom

Han var engang professionel fodboldspiller. Nu får han endnu en dom og et forbud mod at deltage i nattelivet.

Vidner i retten var ikke i tvivl om, at det var Nicki Bille, der slog. De kunne kende ham fra medierne. Nicki Bille ses her til Reality Awards i juni 2021. (Arkivfoto). Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var ung, spillede professionel fodbold i klubber i blandt andet Danmark, Italien og Spanien, og en overgang var han kæreste med en dansk topmodel.

Nicki Bille har været højt på strå, men onsdag føjer han endnu et nederlag til en nedtur, der har varet flere år og givet Bille et blakket ry.

En enig domsmandsret i Københavns Byret er overbevist om, at det var Nicki Bille, der på dansegulvet på natklubben Dorsia slog en ung mand i hovedet med en knyttet næve.

Tidligere på dagen har anklagerfuldmægtig Alexander Palne fremhævet i retslokalet, at det langtfra er første gang, eksfodboldspilleren er i retten for vold.

»I dag har vi at gøre med et fjerdegangstilfælde af vold, og taksten stiger, når man gør det igen og igen og igen,« sagde han.

Det var retten enig i, og den 34-årige straffes med fem måneders ubetinget fængsel og et forbud mod at deltage i nattelivet i et halvt år.

Den højere straf skyldes, at Nicki Bille også tidligere har været voldelig. Første dom fik han i 2015, hvor han havde gang i sin professionelle karriere – dog med sine landsholdskampe bag sig.

Derouten tog for alvor fart efter 2018, hvor han stoppede sin professionelle fodboldkarriere i Lyngby. Det var samme år, han fik flænset højre arm og ødelagt pulsåren, efter at han ved et uheld blev ramt af skud fra et oversavet jagtgevær.

I 2019 kom næste dom, og denne rummede en del lovovertrædelser, som fandt sted året forinden.

Blandt andet truede han en cyklist med en luftpistol i indre København og var i besiddelse af 0,26 gram kokain. Han slog også en dørmand i ansigtet med knyttet næve, ligesom han truede en sygeplejerske, da han selv var indlagt for skudsår.

»Han har haft et skidt 2018, og han vil gerne lægge det bag sig, sagde hans forsvarer, advokat Asser Lyngs Gregersen efter dommen, der lød på fire måneders betinget fængsel.«

Men Nicki Bille fik ikke vendt det til det bedre. Tværtimod. Blot et år senere fulgte en tredje dom, mens han i november 2021 for fjerde gang blev dømt for lovbrud – denne gang dog ikke for vold.

Og endnu er den tidligere så lovende fodboldspiller ikke på fode igen, viser en udtalelse fra Kriminalforsorgen tidligere i år.

Her bliver der ifølge anklageren konkluderet, at Nicki Bille ikke længere er egnet til at udføre samfundstjeneste.

»Han er ved at blive indberettet for vilkårsovertrædelse,« sagde den anklagerfuldmægtige.

Nicki Bille fik i august 2013 debut på det danske A-landshold i en testkamp på udebane mod Polen. Senere samme år spillede han sin tredje og sidste landskamp, da Danmark besejrede Malta med 6-0 i Parken.

Bille scorede det ene af de danske mål i den kamp.

Han afsluttede sin professionelle karriere i Lyngby i 2018 og har siden været tilknyttet først Ishøj og siden Værebro Boldklub i de lavere serier.

Den topmodel, han dannede par med, var Lykke May, som han var sammen med i en periode af 2015.

Forsvarer Asser Lyngs Gregersen siger onsdag efter Billes femte dom, at »man nok skal forvente en anke«. Han bliver dog først nødt til at vende det med Nicki Bille.

/ritzau/