Nice-turister kan vente med at tage afsted

Flyselskaber tilbyder, at passagerer kan ombooke billetter til og fra Nice

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Danske turister, som er bange for at tage til Sydfrankrig, får nu tilbudt, at de, uden ekstra omkostninger,  kan ændre deres fly-billetter og tage afsted på et senere tidspunkt.

Både SAS og Norwegian har valgt at ændre på vilkårene for om-bookninger som følge af terror-angrebet i Nice.

»Hvis man er bekymret, så giver vi mulighed for at ombooke sin billet inden den 22. juli, så man kan vente med at tage afsted indtil den 22. oktober,« siger pressechef i SAS Miriam Skovfoged.

Hos Norwegian tilbyder man passagerer, som har billetter til/fra Nice med afgang frem til 24. juli, muligheden for at ændre rejsedato gratis frem til 7. august.

»Vi tilbyder også refusion, hvis passasgerer booker en ny billet til en anden destination til tilgængelig pris,« oplyser pressekontakt Astrid Mannion.

Dermed tager de to fly-selskaber skridt til at imødekomme den frygt, som terror-angrebet har skabt blandt de tusindvis, der enten befinder sig i Sydfrankrig eller er på vej til at tage derned.

Nogle har således valgt at droppe rejsen til Nice. Det gælder bl.a. Helene Falck Villemoes fra København, der sammen med sin bror og hans kæreste skulle være fløjet til Nice tidligt i morges med Norwegian.

»Vi fulgte udviklingen i løbet af natten, og da dødstallet blev ved med stige, tænkte vi, at dér ville vi simpelthen ikke tage ned, så vi ringede og afbestilte vores billetter. Vi skulle have boet i den gamle bydel tæt på, hvor det skete og havde glædet os. Men vi vil ikke ned til en by, der er i sorg. Så vil vi hellere vente,« siger Helene Falck Villemoes, der har bestilt en ny billet til Nice i august.

Hvor mange der har valgt at gøre som hende, har hverken SAS eller Norwegian overblik over. SAS har to afgange til Nice fredag, hvoraf den ene er fløjet. Lørdag og søndag har selskabet tre afgange.

Men ingen af selskaberne har umiddelbart oplysninger om, at passagerer i stort omfang vil droppe rejsen til Frankrig på grund af terror-angrebet.

»Indtil videre har vi fået meget få henvendelser fra kunder, som er i Nice eller skal rejse til Nice,« oplyser Astrid Mannion, Norwegian.

Samme melding kommer fra udlejere af feriehuse i Sydfrankrig og arrangører af de populære cykel-rejser, som Berlingske har været i kontakt med.