Ni unge indlagt efter vild gymnasiefest: »Vi har ikke oplevet noget lignende«

En vild fest i forbindelse med skolestart endte med at ni unge blev indlagt på hospitalet. Flere af dem var reelt livstruede.

ARKIVFOTO af Herlev Hospital, hvor ni stærkt påvirkede unge blev indlagt - heraf to på intensiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor fest for 8.000 gymnasieelever i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København, endte fredag med at ni svært påvirkede unge blev indlagt på hospitalet, skriver TV 2.

Af de ni unge blev to indlagt på intensiv, oplyser Herlev og Gentofte Hospital til mediet. Børnemodtagelsen på Herlev Hospital, der modtog de ni unge, måtte i en periode lukke og omdirigere patienter til andre hospitaler.

»Vi er chokerede over at se så mange unge være så svært påvirkede. Flere unge var reelt livstruede. Vi har ikke oplevet noget lignende tidligere,« siger Jan Toftholm, vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital, til TV 2 og fortsætter:

»Set med vores sundhedsprofessionelle øjne vil vi derfor opfordre til dialog både hjemme hos forældrene og på gymnasier og skoler med de unge om, hvordan de tager vare på sig selv til fester.«

Massivt svineri

Festen i Ulvedalene blev holdt for at markere skolestart, og de unge nøjedes ikke med at drikke sig fra sans og samling. De efterlod også et massivt svineri i form af bl.a. skrald og graffiti, skriver TV 2.

Flere gymnasier sender oprydningshold ud efter den traditionsrige fest i Dyrehaven, men Naturstyrelsen vurderer, at det alligevel tager seks mænd tre dage at rydde op efter de unge.

De unge blev udskrevet igen lørdag morgen.