Nettet jubler: »Kongen af skod-tv« sender giftpil mod Trump

Husker du den amerikanske talkshow-vært Jerry Springer, også kendt som »kongen af skod-tv«?

Ham med gæsterne, der råbte af hinanden og måtte skilles ad af firskårne vagter. Ham der inviterede en mand og en høne i studiet, fordi de var sjælevenner og uadskillelige, ham der inviterede en forvirret mand i studiet, der troede, han var paven, ham der udfordrede virkeligheden med farverige og iscenesatte talkshows, der i storhedstiden blev vist verden over.

Han er der endnu, Jerry Springer. Uopslidelig. Hans talkshow har kørt non-stop siden 1991, og over 25 sæsoner er det blevet til næsten 3.900 episoder. Han er en mand, mange amerikanere respekterer og lytter til, og på Twitter er hans følgerskare nået op på 69.500 brugere - kun lidt færre end statsminister Lars Løkke Rasmussen. Selv følger han blot 169 brugere, heriblandt vicepræsident Joe Biden, præsident Barack Obama og komikeren Tom Green.

Jerry Springer har kun tweetet 376 gange, og en hurtig gennemgang af hans tweets viser, at han tilsyneladende følger tæt med i valgkampen mellem Hillary Clinton og Donald Trump, der natten til tirsdag dansk tid mødtes i den første tv-debat mellem de to spidskandidater.

Da Jerry Springer så debatten, kunne han ikke dy sig:

Ni timer var gået, da hans lille giftpil mod Donald Trump var blevet retweetet 80.000 gange, havde fået 140.000 likes og af mange blevet udråbt som det klart bedste tweet under tv-debatten.

Duellen mellem Clinton og Trump blev i det hele taget mødt af utallige reaktioner på Twitter - og naturligvis også reaktioner under bæltestedet. Howard Dean, der har været formand for Demokraternes Nationale Komité og har forsøgt at blive partiets præsidentkandidat, er ingen undtagelse: