Nettet flyder over med falsk Tamiflu

Afsendere af spam e-mail har fået et nyt yndlingsprodukt: Tamiflu.

Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Var du en af dem, der var bekymrede for, om Danmark nu havde nok Tamiflu på lager, hvis svineinfluenzapandemien skulle ramme os? Så er du måske også en af dem, som er i målgruppen for den nyeste trend inden for spam mail.

Mange danskere har på det seneste modtaget spam mail fra firmaer, der tilbyder Tamiflu, som kan bruges mod influenza A, skriver 24timer.

- Vi har i de senere år set en markant stigning i, at svindlere tager fat i noget højaktuelt, når de sender spam mail. Og lige nu er svineinfluenza oppe i tiden, siger Shehzad Ahmad, leder af organistionen DK-CERT, der overvåger sikkerheden på internettet.

Han advarer mod overhovedet at åbne e-mails fra ukendte afsendere, der lokker med Tamiflu i emnefeltet. De falske mails kan være inficeret med viruskode, som kan gøre din computer ubrugelig.

- Hvis man klikker på et link i mailen, kan ens computer blive ramt af en skadelig kode, så det skal man være meget forsigtig med. Desuden kan man sige, at hvis et firma sender spam mail, så er det nok ikke et seriøst firma, som man har lyst til at handle med, siger Shehzad Ahmad.

Apotekerforeningen minder om, at Danmark har et beredskabslager af Tamiflu, som man kan få del i, hvis lægen skønner, at man har brug for det.