Nets: Afluring af kreditkort ikke mulig i dag

Hos Nets har man ændret systemadgange, så brådne kar ikke har mulighed for at følge private danskeres pengeforbrug. Dagens dom i Glostrup mod en tidligere medarbejder er en tydeligt signal om, tyveri og salg af fortrolig informatioan er strafbart, lyder det.

Ken B Rasmussen, tdligere journalist på Se og Hør efter domsafsigelsen i Retten i Glostrup 24. november 2016. Det var Ken B. Rasmussens roman »Livet, det forbandede« der kickstartede Se og Hør-skandalen. Han beskrev, hvordan en kilde hos Nets hjalp et fiktivt sladderblad ved navn Set og Hørt med at finde kendte og kongelige på udlandsrejser via deres kreditkort. Plottet viste sig at have hold i virkeligheden. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det var hos Nets, at tys-tys-kilden Peter Bo Henriksen skaffede viden om kendte og kongeliges kreditkortforbrug, som han solgte videre til sladderbladet Se og Hør i en fire-årig periode.

I Retten i Glostrup blev den tidligere medarbejder i dag dømt halvandet års fængsel. En dom, som han og forsvarer Michael Juul Eriksen som de eneste af seks tiltalte ankede på stedet.

Hos Nets har man noteret sig dommen til den tidligere medarbejder i IBM, som havde adgang til Nets systemer.

»Det vigtigste for os er, at der med denne sag nu er trukket en tydelig streg i sandet, så der ikke kan være tvivl om, at tyveri og videresalg af fortrolig information er et strafbart forhold,« skriver kommunikationschef, Karsten Anker Petersen i en mail til Berlingske.

Under retssagen kom frem, at der hos Nets findes to systemer, som i kombination har gjort søgningen af kendte og kongeliges kreditkort mulig. Reelt havde tys-tys-kilden kun adgang til det ene system, men ved at nulstille kollegers password og bruge deres adgang til det ander system, kunne han søge kendtes navne frem og koble dem til det system, han selv havde adgang til. Sådan er plottet i hele Se og Hør-sagen blevet udlagt i retten.

Systemadgange er ændret

Hos Nets har man forlængst lavet systemet om, garanterer Karsten Anker Petersen.

»Vi er kommet meget langt siden denne hændelse i forhold til at sikre os imod trusler – både dem der kommer udefra, og dem der kan opstå indefra. Samlet set har vi etableret en meget høj grad af informationssikkerhed,« skriver han og uddyber:

»Vi har ændret en række interne procedurer, herunder også en stærkt skærpet sikkerhed omkring tildeling af systemadgange, som sikrer, at man ikke vil kunne tilgå disse oplysninger på samme måde som dengang.«