Nethandlen får juleposten til at boome

Halvdelen af danskerne har i år købt julegaver på nettet. Det har givet ekstra travlhed hos Post Danmark, der i december har slået alle pakkerekorder.

ARKIVFOTO. Den voksende internethandel har fået juleposten til at bomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når du studerer bunken af gaver under træet juleaften, vil mange af dem formentlig være købt over nettet. Og det har postvæsnet i høj grad kunnet mærke.

I år har Post Danmark således været ude med rekordmange julepakker til danskerne i december - hele syv millioner af slagsen er det blevet til. Og det skyldes ikke mindst, at halvdelen af os har købt julegaver over nettet, fortæller kommunikationschef i Post Danmark Morten O. Nielsen:

»December måned har i år været forrygende travl for os. Vi har slået alle rekorder, når det gælder julepakker. Vi har oplevet en vækst på mellem ti og 15 procent, og i løbet af december har vi bragt flere end syv millioner julepakker ud til danskerne,« fortæller han.

Den store travlhed skyldes i vid udstrækning, at vi for alvor har taget internethandlen til os. En ny undersøgelse foretaget af TNS Sifo for Post Danmark viser, at 49 procent af danskerne i år har købt julegaver på nettet.

»Det er det, der får antallet af pakker til at stige voldsomt,« siger Morten O. Nielsen.

Ifølge undersøgelsen har danskerne i gennemsnit købt julegaver på nettet for 1.277 kroner per person. Især bøger, legetøj og boligindretning er populært.

Post Danmark havde ifølge kommunikationschefen forudset, at december ville blive en travl måned. Derfor åbnede Post Danmark op til julemåneden 150 nye posthuse, ligesom der blev hyret 450 ekstra lastbiler og sat 150 ekstra mand ind til at sørge for, at pakkerne kom ud.

Og skal man nå at afhente en pakke, så den kan blive lagt under træet, er tirsdag sidste chance for at få det gjort, fortæller Morten O. Nielsen:

»Vores postbude ude på ruterne afleverer de sidste pakker hjem til danskerne i dag (tirsdag, red.). Og hvad angår de pakker, der skal hentes på posthusene, der er det også sidste chance i dag, eftersom næsten alle posthuse har lukket juleaftensdag,« siger han.