Netcafe-ejer: Derfor anholdt politiet fire mand

Politiet ransagede søndag netcaféen Powerplay på Nørrebro i København. Fire blev anholdt på stedet.

Politiaktion mod netcafeen Powerplay på Nørrebrogade søndag d. 15 februar 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

En stor del af søndagen koncentrerede politiet efterforskningen af weekendens terrorangreb omkring en netcafé på Nørrebro.

I løbet af dagen blev blandt andet fire anholdte ført bort fra stedet, skrev flere medier. Først søndag omkring klokken 19 forlod politiets efterforskere og teknikere stedet.

»Jeg spurgte flere betjente, men de ville ikke fortælle, nøjagtigt hvorfor de ransagede hos os. De var primært interesserede i billeder fra vores overvågning samt logfiler fra computerne,« siger Ammanat Hussain, indehaver af netcafeen.

Han var ikke selv til stede på netcaféen lørdag eftermiddag, så han ved ikke, om den formodede gerningsmand opholdt sig på stedet i løbet af dagen. Fra det første terrorangreb på Østerbro klokken 15.33 og til det andet angreb, der fandt sted ved en synagoge i det indre København efter midnat, er gerningsmandens færden endnu ikke offentligt kendt.

»Umiddelbart vil jeg tro, der er en risiko for, at han har opholdt sig her, men jeg aner det som sagt ikke,« siger Ammanat Hussain, der lørdag opholdt sig på en tilsvarende Powerplay-café på Amager.

Han kan nu fortælle, hvorfor politiet anholdt fire mennesker på netcaféen.

»Da de stormede ind, bad de alle om at lægge sig ned på jorden. Efter cirka et kvarter var der fire, der forsøgte et rejse sig op, og det var så i den forbindelse, de blev anholdt.«

Ammanat Hussain er ked af, at hans netcafé nu bliver sat i forbindelse med weekendens terrorangreb i København.

»Det er bestemt ikke en skummel terrorrede. Vi driver en helt regulær netcafé, hvor der kommer masser af almindelige mennesker, både unge og gamle. De kommer primært for at spille eller gå på mail eller Facebook,« siger Ammanat Hussain.