Netavisen Pio trækker artikler tilbage og hjemsender medarbejder efter kritik

Chefredaktør på Pio slår nu fast, at en sag om plagiat får umiddelbare konsekvenser. En medarbejder er hjemsendt, og 39 artikler trækkes fra hjemmesiden.

Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio, skriver i mediet selv, at han nu vil gennemgå en lang række artikler, efter Ekstra Bladet har afsløret, at Pio har plagieret andre medier. Artiklerne trækkes tilbage, og en medarbejder er hjemsendt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mediet Netavisen Pio tager nu konsekvenserne af en stærkt kritisk artikel, som Ekstra Bladet i dag bragte. Det skriver mediet selv i en artikel.

Ekstra Bladet kunne i dag fortælle, at Pio i 39 tilfælde havde direkte kopieret store dele af artikler bragt i andre medier.

Derfor har mediet med de stærke forbindelser til Socialdemokratiet nu valgt at trække de pågældende artikler tilbage, foruden at hjemsende den pågældende medarbejder bag artiklerne.

Det oplyser mediets chefredaktør, Niels Jespersen.

»Alle artiklerne er skrevet af den samme medarbejder, og vedkommende har i alle tilfælde behørigt krediteret de relevante medier, ligesom der er links til de originale artikler, men der er i flere tilfælde kopieret lange tekstpassager,« skriver han.

Han slår fast, at han i den kommende tid vil gennemgå mediets artikler systematisk for at træffe afgørelse om, hvad der skal ske med både artiklerne og den pågældende medarbejder.

I Ekstra Bladets artikel stod der blandt andet, at de fleste kopieringer (7) var fra artikler i Berlingske.

Men også DR, Ekstra Bladet, Fagbladet 3F, Finans, Politiken, Kristeligt Dagblad med flere havde der været draget lige lovligt meget inspiration fra.

Mange medier i Danmark – herunder de, som Pio har kopieret fra – er medlemmer af Danske Medier.

Medierne imellem har en fælles aftale om, at man gerne må skrive såkaldte citathistorier, der baserer sig på andre mediers historier, men der er visse retningslinjer.

Som udgangspunkt må et medie kun bruge ét direkte citat fra det andet medies artikel, og kun basere få afsnit direkte på mediets dækning.

Da Pio ikke er medlem af Danske Medier, lød det fra Niels Jespersen i Ekstra Bladet, at han kritikken med ophøjet ro.

»Danske Medier er en arbejdsgiverforening, som vi ikke er en del af, og derfor føler vi os heller ikke forpligtet af deres regler og afgørelser,« sagde Niels Jespersen til Ekstra Bladet.