Nej til tvungen økologi i vuggestuen

Partier vil ikke være med til at tvinge offentlige institutioner til at købe økologisk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommunerne skal ikke tvinges til at købe økologisk mad til deres institutioner som vuggestuer, børnehaver og plejehjem. Det mener både Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

Forbrugerordfører Benny Engelbrecht (S) og EU-parlamentariker Christel Schaldemose foreslår i en ny debatbog, at offentlige institutioner skal tvinges til at købe økologisk.

- Hvis det offentlige begynder at købe mere økologisk kød, bliver produktionsmængden større og omkostningerne mindre, siger Benny Engelbrecht.

Idéen om at pålægge offentlige institutioner at købe økologisk møder heller ikke klapsalver fra den anden side af folketingssalen.

- Hvorfor skal vi sidde på Christiansborg og bestemme, hvad der skal købes ind i kommunerne? Og hvor skal pengene komme fra, spørger Torsten Schack Pedersen (V), næstformand for Folketingets Fødevareudvalg.

De Konservative vender også tommelfingeren ned.

- Det vil også være et meget dårligt signal at sende til omverdenen, at varerne fra det konventionelle danske landbrug ikke er gode nok, siger fødevareordfører Tage Leegaard.

Formand for Folketingets fødevareudvalg, René Christensen (DF), kalder ideen fra socialdemokraterne for sympatisk, men er alligevel ikke klar til at lovgive.

- Vi kan se, at danskerne gerne vil økologien. Der er en kæmpe stigning i forbruget af økologiske varer, så jeg tror ikke, at det er nødvendigt at lovgive på det her område, siger René Christensen

Han mener i stedet, at man skal fokusere på at få flere danskproducerede økologiske varer, for alt for mange økologiske varer importeres.

/ritzau/