Nazister nægtet udrejse fra Tyskland

Tyske nazister måtte vende om ved grænsen, da de forsøgte at komme til demonstration i Kolding. Ved demonstrationen var der dog både tyskere og svenskere.

Et halvt hundrede tyske nazister skal råbe ualmindeligt højt, hvis deres budskab skal kunne høres i Koldings gader til lørdagens nazimarch.

I deres forsøg på at komme til demonstration blev de nemlig standset ved den dansk-tyske grænse og nægtet udrejse af Tyskland, oplyser grænsepolitiet til Ritzau.

- Tysk politi har tilbagevist omkring 50 personer, som er blevet nægtet udrejse af Tyskland. De forsøger nok at komme over grænsen igen, men så bliver de bare afvist en gang til, siger vagthavende ved politiet på den danske side af grænsen.

Nazimarchen i Kolding begyndte lørdag over middag. Ifølge Ritzaus reporter på stedet var der mellem 100 og 150 nazistiske sympatisører, som begyndte deres march i retning mod Byparken i Kolding. Det udviklede sig til noget tumult i parken, da nogle moddemonstranter forsøgte at trænge sig frem mod nazisterne.

/ritzau/