Nazilederen Marcel Schilf død

En af de mest markante personer i det nordiske nazimiljø, dansk-tyskeren Marcel Schilf, meldes nu død. Det fremgår af hjemmesiden for den svenske del af det internationale nazinetværk Blood&Honour.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Schilf har stået som en af de centrale nazister i den omfattende handel med videoer og cdskiver, der vurderes at indbringe pæne summer til naziorganisationerne. Efter at have hørt til i kredsen omkring det danske naziparti DNSB blev han en af de ledende skikkelser i det skandinaviske Blood&Honour, da der indtrådte en splittelse blandt nazisterne herhjemme.

Ifølge Blood&Honours hjemmeside døde Schilf efter at have været syg i nogen tid. Det har i forvejen været kendt, at han led af cystisk fibrose. Senest har han boet i den svenske by Klippan.

Marcel Schilf var sidste år tiltalt for at have overtrådt den svenske racismelovgivning. Retssagen i Helsingborg afslørede, hvordan der blev handlet med hele ruller fyldt med cdskiver med racistisk musik, som blev sendt til kunder kloden rundt. Men Schilf undgik sammen med sine medtiltalte at blive dømt, da sagen faldt pga. forældelse. Ankesagen skulle efter planen have været for i Sverige senere i år.

Senest har statsadvokaten for Sjælland, Erik Merlung, oplyst, at han ville rejse tiltale mod to nazister for udgivelse af en video, hvor førende antiracister i tegnefilmsekvenser likvideres med nakkeskud. Det vides dog ikke, om den ene af de to, der skulle tiltales, var Schilf. Ritzau