Naturpark løfter pegefingeren: Der er et stigende antal konflikter blandt gæsterne på »Amarminoen«

Det er ikke nogen hemmelighed, siger Naturpark Amager, som har oplevet et »stigende antal« konflikter blandt gæsterne på Amarminoen. Nu kommer parken med tydeligere skiltning og en løftet pegefinger.

Fremover vil der være tydelig skiltning for besøgende på »Amarminoen« efter en række konflikter mellem gæsterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold

Naturpark Amager er blevet et hit blandt mange københavnere, der mangler lidt afveksling  under coronakrisens nedlukninger. I flere tilfælde er »Amarminoen«, som den bliver kaldt, dog blevet genstand for ophedede konflikter mellem parkens gæster, skriver Naturpark Amager i en pressemeddelelse.

I flere tilfælde har gæsterne således gået hinanden på klingen over pladsen i parken, og hvordan man bør bruge denne.

Naturpark Amager oplyser i pressemeddelelsen, at den nu vil have et særligt fokus på gæsternes færdsel i naturen.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi oplever et stigende antal konflikter mellem naturparkens mange brugergrupper,« siger skovfoged i Naturstyrelsen Sven Norup i pressemeddelelsen:

»Ved at følge de simple regler og generelt udvise hensyn til andre brugere herude, er der fortsat plads til, at mange kan komme og nyde naturen herude.«

Opfordringen fra skovfogeden lyder, at naturparkens mange gæster bliver bedre til at vise hensyn.

For at skære dette ud i pap, vil Naturpark Amager fremover have plakater, der opridser Amarminoens huskeregler.

Reglerne er, som man kender dem fra landevejen, skriver Naturpark Amager. Folk til fods skal holde sig i venstre side af vejen, mens cyklister og andre på hjul skal holde til højre.

»Fordelen ved, at man som fodgænger holder sig til venstre side, er, at man får et langt bedre overblik over cyklisterne,« siger Sven Norup.

Amarminoen åbnede i oktober 2020 som en længere gårute for naturelskere. På rutens 24 kilometer kan besøgende nyde naturen på Amager Fælled, i Pinseskoven og Kongelunden samt i Dragør.

Navnet »Amarminoen« er inspireret af »Caminoen« – den 321 kilometer lange pilgrimsrute i Nordspanien.