Naser Khaders stjerne daler hos de radikale

Det radikale folketingsmedlem Naser Khader er stødt på uventet modstand i sit københavnske bagland.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

En generalforsamling i Det Radikale Venstres nye storkreds i København udviklede sig i sidste uge til en opsigtsvækkende protest mod Khader. Det skriver Politiken.

Stik imod sædvane blev der krævet skriftlig afstemning, da Naser Khader skulle genvælges som kredsens folketingskandidat.

Og selv om han ikke havde nogen modkandidat, undlod 39 af de 162 deltagere - altså en fjerdedel - at bakke ham op. De valgte at stemme blankt. Yderligere 12 stemmer var ugyldige.

Inden afstemningen blev Naser Khader fra salen bedt om en garanti for, at han fremover ikke vil udtale sig kritisk om den radikale partileder, Marianne Jelved.

Samtidig blev han af flere deltagere på generalforsamlingen opfordret til at droppe snakken om et muligt samarbejde med Venstre og de konservative. Begge dele blev afvist af Naser Khader.

»Der har været en særlig situation omkring Naser, hvor han har været meget i vælten. Det giver sig så udslag i en afstemning, som folk bruger til at give deres besyv med. Jeg ser det som en reaktion pååret, der gik«, siger formanden for de radikale i København, Peter Mandrup Knudsen.

Kilde: Politiken