Naser Khader: Vesselbo var klar til at skifte

Venstres Eyvind Vesselbo fik sig nogle slemme gok i troværdigheden, da han i går havde ualmindelig svært ved klart at afvise, at han er på vej til Naser Khaders Ny Alliance. Det pure opspind, kaldte han rygterne. Men det afviser Khader.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den politiske fremtid tegner dyster for Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo, der i går var hovedperson i et nærmest grotesk politisk drama. I Venstres top anses han i stigende grad for illoyal efter sin flirt med Naser Khaders Ny Alliance. Og da Khader senere på dagen undsagde Vesselbo, havnede han reelt i et politisk ingenmandsland, vurderer en politisk kommentator.

Balladen startede på forsiden af dagbladet Politiken i går morges. Her stod den opsigtsvækkende historie om, at Eyvind Vesselbo på Venstres gruppemøde i går ville meddele, at han forlader partiet for at slutte sig til Ny Alliance.

Men historien var forkert, lod Eyvind Vesselbo forstå, men han fik det til at lyde som om, at det forkerte var, at det skulle ske »i dag«. Og da han senere ankom til Christiansborg for at deltage i Venstres gruppemøde, haglede spørgsmålene ned over ham fra den talstærke skare af journalister.

Til sidst lykkedes det, at få Eyvind Vesselbo til at sige, at han agter at stille op for Venstre til næste valg. Men i Venstres gruppeværelse, var der utilfredshed med hans tvetydige meldinger. Således forlangte bl.a. Birthe Rønn Hornbech et klart svar på, om miljøordføreren er loyal venstremand, før debatten var slut. Efter gruppemødet kaldte Vesselbo så historien for »det pure opspind«, men den udtalelse blev banket i gulvet fra uventet kant.

»Vi har været i dialog med Eyvind Vesselbo, og vi har haft en forståelse af, at han var interesseret i at skifte til Ny Alliance. Hvis han har ombestemt sig i sidste øjeblik, så har vi fuld forståelse for det,« sagde Naser Khader i går eftermiddag til Politikens hjemmeside.

»Jamen, hvis Khader har haft den opfattelse af min interesse for partiet, så er det en fejlopfattelse,« siger Eyvind Vesselbo, der ikke lægger skjul på, at han har haft møder med Khader, ligesom han flere gange i går udtrykte stor tilfredshed med Ny Alliances opståen og sympati for deres politik.

I Venstre har man valgt at lade episoden passere: »Jeg har præcis samme holdning til Vesselbo i dag, som jeg havde i går,« siger gruppeformand Svend Erik Hovmand. Men ifølge kilder i Venstres top var holdningen til Vesselbo i forvejen, at han har udfordret den politiske linje for meget, og den slags vil blive husket, når der skal fordeles poster næste gang, siger de.

Michael Kristiansen, politisk kommentator og tidligere rådgiver for Anders Fogh Rasmussen (V), mener, at Vesselbo er havnet i et politisk ingenmandsland.

»Det er svært at se, hvordan han skal komme tilbage. Han er normalt knivskarp, men han formåede ikke at lægge den historie død i går,« siger Michael Kristiansen.