Narkosag om 100 kilo kokain: Tre østeuropæere »blev anholdt med fingrene i kagedåsen«

Københavns politi oplyser, at de 27 personer, der er blevet sigtet for forsøg på indsmugling af en stor mængde narko, ikke tidligere har været kendt af politiet. De kommer fra mange forskellige lande.

Fragtskibet Duncan Island ligger søndag i Kalundborg Havn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

100 kilo kokain.

Det er mængden, som 27 personer søndag i et grundlovsforhør er blevet sigtet for aftenen før at have smuglet ind over de danske grænser i containerskibet Duncan Island ud for Langelands kyst.

De tre personer, der »blev anholdt med fingrene i kagedåsen«, tæller én fra Rusland og to fra Letland, oplyser vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Jesper Bangsgaard.

Jesper Bangsgaard, vicepolitiinspektør

»Det er et meget stort beslag i dansk perspektiv.«


»Det var dem, der blev taget i umiddelbar forbindelse med den kokain, der er blevet beslaglagt. De andre 24 er besætningsmedlemmer på skibet, og der ved vi endnu ikke, hvem der har gjort hvad og hvorfor,« siger Jesper Bangsgaard.

I en koordineret politiaktion lørdag aften samarbejdede både danske og internationale myndigheder om anholdelserne af besætningen, der var ombord på fragtskibet. Fra skibet, der sejlede under et bahamansk flag, blev der kastet et stort parti narkotika ud i vandet.

Narkoen blev samlet op af en mindre motorbåd.

»Det er et meget stort beslag i dansk perspektiv,« fortæller Jesper Bangsgaard.

Københavns Politi oplyser desuden, at de 24 besætningsmedlemmer på fragtskibet kommer fra mange forskellige steder i verden – Ecuador, Polen, Ukraine, Letland, Rusland og 15 fra Filippinerne.

Der er ingen danskere blandt de sigtede, og der er heller ingen af dem, der umiddelbart tidligere har været kendt af politiet.

Det fortsatte efterforskningsarbejde og samarbejde med de internationale myndigheder kommer til at være omfattende.

»Vi skal finde svar på, hvor narkotikaen er kommet om bord henne, og hvor det skulle hen. Det skal vi prøve at finde ud af, for nu hvor det er blevet losset af i Danmark, må man gå ud fra, at der må være danske samarbejdspartnere et eller andet sted i forløbet,« lyder det fra Jesper Bangsgaard.

Politiet kan af hensyn til sine samarbejdspartnere ikke oplyse om, hvor længe de har holdt øje med skibet.