Narkopenge snuppet i lufthavnen

Tre mænd håndterede 12 kilo heroin, lyder anklagen i Københavns Byret. De risikerer adskillige års fængsel, hvis beviserne holder.

Da en albansk mand for halvandet års tid siden fløj fra Danmark, måtte han lade noget ligge tilbage. I Københavns Lufthavn i Kastrup havde politiet taget de 90.000 euro, han havde på sig.

Pengene, der svarer til næsten 650.000 kroner, var langt fra legale, påstås det i det anklageskrift, som er omdrejningspunktet i en ny stor straffesag om heroin. Beløbet var betaling for leveringen af cirka fem kilo heroin, og sedlerne var lagt på bordet i en lejlighed i Vanløse tidligere på dagen, hedder det.

Sagen mod albaneren og to andre mænd begynder tirsdag i Københavns Byret. Dels drejer den sig om de fem kilo, som angiveligt blev handlet i februar 2006. Dels er der rejst tiltale om et forsøg på at indsmugle 7,3 kilo heroin i august sidste år. To kvinder kom med stoffet til Berlin, og her skulle den store portion skifte hænder, inden den endelige rejse til Danmark, påstås det.

Dommen ventes afsagt i september.

/ritzau/