Nævninge tygger på beviser i JP-terrorsag

Nu har juryen ved terrorsagen i Chicago indledt deres votering om det planlagte angreb mod Jyllands-Posten.

Hvor længe juryen vil være om at nå til enighed, er i sagens natur uvist. Men blandt de forsamlede amerikanske journalister er der enighed om, at det ikke burde vare længe. Rana ses med hvidt hår til venstre på denne tegning fra retten i Chicago. Fold sammen
Læs mere
Foto: L.D. Chukman
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bag låste døre gik juryen ved terrorsagen i Chicago onsdag aften dansk tid i gang med at votere.

Spørgsmålet er, om den 50-årige canadisk-pakistanske Tahawwur Rana er skyldig i blandt andet at have støttet planerne om et angreb mod Jyllands-Posten.

Sagen har tiltrukket sig opmærksomhed fra et stort antal medier i både Pakistan, Indien, Canada, Danmark og USA.

Hvor længe juryen vil være om at nå til enighed, er i sagens natur uvist. Men blandt de forsamlede amerikanske journalister er der enighed om, at det ikke burde vare længe.

Dommer Harry Leinenweber har indskærpet over for jurymedlemmerne, at de ikke må læse aviser, gå på nettet eller på nogen anden måde forsøge at skaffe sig mere viden om sagen.

- I skal kun forholde jer til, hvad I er blevet præsenteret for i retten, sagde han.

Indtil videre er juryens eneste kontakt til omverdenen den sikkerhedsvagt, der skal sørge for at bringe dem vand og andre fornødenheder, mens de voterer i den 25. etager høje retsbygning.

Når juryen har taget stilling til, om Rana er skyldig, er det op til dommeren at fastsætte hans straf. Det kan i princippet ske straks, men det er mere sandsynligt, at det først sker på et senere tidspunkt.

Foruden Rana skal også David Headley have udmålt en straf. Han har erkendt sin rolle i terrorsagen og har været anklagerens hovedvidne i sagen mod Tahawwur Rana.

Ud over planerne mod Jyllands-Posten er Rana også tiltalt for at have støttet massakren i den indiske storby Mumbai i 2008, hvor militante islamister dræbte 164 mennesker.

/ritzau/