Nævninge i JP-terrorsag sendt hjem

Nævningene ved terrorsagen i Chicago er sendt hjem, men samles atter for at votere torsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dommer Harry Leinenweber i Chicago sendte onsdag aften nævningene i terrorsagen mod Tahawwur Rana hjem, uden at de var nået frem til en kendelse.

De træder sammen igen torsdag klokken 9.30 lokal tid (16.30 dansk tid).

Dommeren giver over for de tilstedeværende journalister udtryk for, at han ikke har nogen som helst anelse om, hvorvidt nævningene når frem til en kendelse torsdag.

Den 50-årige canadisk-pakistanske Tahawwur Rana er blandt andet anklaget for at have været involveret i planer om at rette et terrorangreb mod Jyllands-Posten.

Sagen har tiltrukket sig opmærksomhed fra et stort antal medier i både Pakistan, Indien, Canada, Danmark og USA.

Inden dommer Leinenweber tidligere onsdag sendte nævninge ind bag låste døre for at votere, indskærpede han over for dem, at de ikke må læse aviser, gå på nettet eller på nogen anden måde forsøge at skaffe sig mere viden om sagen.

- I skal kun forholde jer til, hvad I er blevet præsenteret for i retten, sagde han.

Derefter var nævningetingets eneste kontakt til omverdenen den sikkerhedsvagt, der skal sørge for at bringe dem vand og andre fornødenheder, mens de voterer i den 25 etager høje retsbygning.

Når nævningene har taget stilling til, om Rana er skyldig, er det op til dommeren at fastsætte hans straf. Det kan i princippet ske straks, men det er mere sandsynligt, at det først sker på et senere tidspunkt.

Foruden Rana skal også David Headley have udmålt en straf. Han har erkendt sin rolle i terrorsagen og har været anklagerens hovedvidne i sagen mod Tahawwur Rana.

Ud over planerne mod Jyllands-Posten er Rana også tiltalt for at have støttet massakren i den indiske storby Mumbai i 2008, hvor militante islamister dræbte 164 mennesker.

/ritzau/