Næsten hver tredje nyuddannede lærer er ledig

31 procent eller tæt på hver tredje lærer, der er uddannet i år, er ledig. Dermed er de nyuddannede hårdere ramt af ledighed, end de har været i flere år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste gang ledigheden blandt nyuddannede lærere var så høj som nu, var for fem år siden, da 30 procent ledige i oktober 2005.

Siden har antallet af nyuddannede uden job været nede i en bølgedal med bunden i 2008, hvor det kun drejede sig om 11 procent, men nu er tallet oppe på 31 procent, skriver folkeskolen.dk

Selvom ledigheden er steget to år i træk ser formand for Lærernes a-kasse og næstformand i DLF, Stig Andersen, ingen grund til panik på baggrund af tallene, skriver folkeskolen.dk.

En rundspørge, foretaget af Folkeskolen for nogle måneder siden, viser, at nogle nyuddannede allerede er begyndt at søge og få job uden for folkeskolen. Men slå koldt vand i blodet, siger Stig Andersen:

- Man skal selvfølgelig søge job, også uden for folkeskolen, hvis man er ledig, men de 31 procent, der endnu ikke er kommet i arbejde, har formentlig mulighed for at komme i job inden længe. Vi ved, at lærere, der går på efterløn, gør det i løbet af skoleåret. Derfor vil der opstå en del job i resten af skoleåret.

/ritzau/