Næsten alle ældre i København får forkert medicin

Der er fundet fejl i medicinforbruget hos 99 procent af plejehjemsbeboerne i hovedstaden, viser en gennemgang.

ARKIVFOTO. 99 procent af alle ældre på københavnske plejehjem får forkert medicin, viser en ny undersøgelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

I hele 99 procent af tilfældene blandt de ældre i København er der fundet fejl i deres medicinforbrug. Det viser en gennemgang, kommunen har lavet i samarbejde med en række apoteker, blandt 1.817 plejehjembeboere. Der blev i gennemsnit fundet fire fejl per borger - herunder forkerte lægemidler eller lægemidler, som blev givet i for store doser. Det skriver Politiken tirsdag.

»Det er markant, at vi gør fund hos stort set alle ældre. Fundene har betydning for deres helbred og deres livskvalitet,« siger Bent Halling-Sørensen, der er bestyrelsesmedlem i Danmarks Apotekerforening, til Politiken.

Fejlene er efterfølgende blevet indrapporteret til de ældres praktiserende læger, og efter godt tre måneder var 90 procent af dem rettet. Samtidig er plejepersonalets medicinrelaterede kompetencer blevet styrket.

Formand for Lægeforeningens lægemiddeludvalg Michael Dupont forklarer over for Politiken, at nogle fejl kan skyldes, at patienterne tager håndkøbsmedicin, som deres læge ikke kender til.