Næsten 90.000 æg fik forlænget holdbarheden

Æggeleverandør gav næsten 90.000 æg længere holdbarhed end de fire uger, loven foreskriver.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Danmarks store æggeleverandører, Nordic Egg i Helsinge, har sammen med et lokalt æggepakkeri fået bøder for at give æg længere holdbarhed, end loven tillader. Det drejer sig om 19 paller med i alt 89.290 æg, der alle var lagt af finske høner den 28. maj 2015.

Det skriver metroxpress.

Ifølge loven er holdbarheden på æg fire uger. Alligevel havde pakkeriet givet 8 til 11 dages ekstra holdbarhed og skrevet henholdsvis 3., 4. og 6. juli på de mange æggebakker.

Fødevarestyrelsens Rejsehold opdagede sagen under et besøg i juni, forklarer tilsynsførende Line Jensen:

»Vi bliver tippet, efter en ansat under den almindelige kontrol har bedt os komme forbi og grave et spadestik dybere. Og her opdager vi som sagt, at en del æg har fået længere holdbarhed, end de må,« siger hun til avisen.

Nordic Egg fik en bøde på 10.000 kroner. Det samme fik Mariagården, der pakker æg som underleverandør til Nordic Egg.

Nordic Eggs direktør, Allan Werner, beskylder først sine konkurrenter i æggebranchen, Danæg og Hedegaard, for at have tippet metroxpress om sagen.

»Men hør nu her: De her æg har aldrig været ude hos forbrugeren og har udelukkende stået på et lager hos os. Vi havde ikke fanget den forkerte mærkning i egenkontrollen, før Fødevarestyrelsen kom på besøg,« siger Allan Werner, der endnu ikke har taget stilling til, om han vil klage over bøden.

Nordic Egg leverer næsten udelukkende æg til restauranter, kantiner og catering.

BNB