Næsten 6.000 danskere løber Berlin Marathon i dag

Når startskuddet lyder til årets Berlin Marathon, vil der være næsten 6.000 danskere, der sætter gang i benene i den tyske hovedstad.

Sådan så det ud, da starten gik på Berlin Marathon 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: WOLFGANG KUMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når startskuddet søndag lyder til årets Berlin Marathon, vil der være næsten 6.000 danskere, der sætter gang i benene i den tyske hovedstad. Hele 5.898 danskere er således tilmeldt og vil begive sig ud på den godt 42 kilometer lange distance, og det er ny rekord for antallet af danske deltagere, oplyser Dansk Atletik Forbund.

Med den store andel overgås Danmark kun i antal deltagere af værtsnationen og er således stærkere repræsenteret end andre af de tyske nabolande som Holland, Frankrig og Polen.

Kun i forbindelse med Copenhagen Marathon, der afholdes hvert år i maj, er der flere danske maratonløbere samlet på en gang.

- Når flere og flere danskere vælger at rejse langt for at løbe, så handler det i høj grad om kombinere det sportslige mål med store oplevelser; både ved at løbe sammen med titusinder af andre løbere og gøre det i storbyens ofte imponerende, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, i en pressemeddelelse.

Berlin Marathon bliver søndag løbet for 39. gang.

BNB