Når Marie bliver prinsesse

Når prins Joachim og Marie Cavallier er blevet gift bliver Marie prinsesse, og det sætter ifølge professor i retsvidenskab ved Aalborg Universitet og kongehusekspert Claus Haagen Jensen visse grænser for, hvad hun kan påtage sig af arbejde.

Frøken Marie Cavallier bliver i løbet af foråret til Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

»Der findes ingen generelle regler for, hvad kongelige må beskæftige sig med, men efter brylluppet vil der være nogle begrænsninger.
Hun kan f.eks. hjælpe sin mand på gården, hvis hun har lyst til det, men hun må passe på ikke at blive placeret politisk,« siger Claus Haagen Jensen og peger på at andre kongelige har valgt at arbejde i neutrale humanistiske og kulturelle organisationer.

Han mener at de vil være klogt, hvis hun allerede i forlovelsesperioden indretter sig efter de uskrevne regler, der gælder efter giftermålet og benytter tiden til at få intensiv danskundervisning.

»Det gjorde Kronprinsessen og især nuværende grevinde Alexandra med stor succes,« siger Claus Haagen Jensen.

Marie Cavallier, der er katolik, har allerede meddelt, at hun vil konvertere til den evangelisk-lutherske kirke, men det behøver hun ikke ifølge Claus Haagen Jensen, selv om både prins Henrik, kronprinsesse Mary og daværende prinsesse Alexandra gjorde det.

Marie Cavallier har tidligere udtalt, at hun gerne vil have tre børn, men hendes og prins Joachims eventuelle børn kommer ikke til at springe prins Nikolaj og prins Felix over i arvefølgen.

»Den ligger fast. Først Kronprinsen og hans børn, derefter prins Joachim og hans børn i den rækkefølge, de er født. Først når tronfølgeloven af 1953 bliver ændret ligestilles piger med drenge, men det bliver først akuelt om et par generationer,« siger Claus Haagen Jensen.