"Når bussen kører, skal alle med"

Star Tours chartergæster på Grand Canaria bliver nu fløjet til Portugal, hvorfra de skal med bus til Danmark. Vil man ikke med bussen, må man selv betale omkostninger for hjemrejse.

Stig Elling Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De strandede chartergæster på Grand Canaria skal hjem til Danmark. Ikke med fly hele vejen som forventet, men med bus. Og det vil chartergæst Andreas Frøland og hans kone, der har været en uge på Grand Canaria, gerne undvære.

- Der var ikke rigtig nogen af os, der har mod på at sætte os op i en bus fra Faro mod København, eftersom vi begge har en god tendens til at få ubehag og køresyge. At gøre det i 24 timer virker meget uoverskueligt, siger Andreas Frøland, der stadig er på Grand Canaria, over mobilen til berlingske.dk.

Parret vil faktisk hellere vente på Grand Canaria, og derfor kontaktede han rejseselskabet Star Tours.

- Vi foreslog, at vi selv betalte for hotelværelset og så kunne komme med den første flyver, der måtte komme herned og flyve med den hjem.

Rejseselskabet skrev tilbage, at de i så fald selv skal betale flybilletterne hjem.

- Vi ved godt, at det her er force majeure. Det er ikke, fordi vi vil stikke hånden ned i Star Tours kasse. Vi vil bare have den flytur, vi har betalt for og har lagt op til, at vi gerne selv vil betale den mellemliggende omkostning, siger Andreas Frøland.

Alle skal med

Salgsdirektør hos Star Tours Stig Elling er udmærket klar over, at en bustur op gennem Europa ikke er særlig behagelig.

- Vi er nødsaget til at have nogle regler nu. Når vi tager folk hjem, så er vi nødt til at gøre det over en kam for at få det her til at hænge sammen, siger han og fortæller, at der i løbet af de næste par timer ankommer godt 1300 chartergæster til Faro i Portugal med fly fra Grand Canaria.

Derfor kan det ifølge ham ikke lade sig gøre at vente på det næste fly - eller det kan det godt, men så bliver det for egen regning:

- Når vi siger, at nu kører bussen, så skal gæsterne med. Hvis de ikke gør det, så er det for egen regning, at de bliver der og også hjemtransporten. Det er ikke af ond vilje, men vi er nødsaget til at styre det her ret skarpt, for at få styr på alle de gæster vi har ude nu.

Andreas Frøland er ikke overrasket over udmeldingen:

- Jeg synes bare ikke det er rimeligt. Men nu tager vi den herfra, og så må vi sætte os forrest i bussen, siger han og kan ikke undertrykke et grin.