NA: Mange knaster før asylforlig

- Der er en hel del knaster. Sådan siger Ny Alliances integrationsordfører, Jørgen Poulsen, efter et møde mandag om afviste asylsøgere hos integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

Jørgen Poulsen, har været i ilden hos integrationsminister Bithe Rønn Hornbech. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

- Det er et af de meget ømtålelige temaer i dansk politik. Derfor ville det være utroligt dejligt, hvis så mange partier som muligt kan være med, siger Jørgen Poulsen.

Ny Alliances har ifølge Jørgen Poulsen lidt mere travlt end ministeren. Hun mødtes i sidste uge med Dansk Folkeparti, som regeringen har forlig med, og Socialdemokraterne.

Jørgen Poulsen vil hverken kommentere Ny Alliances krav eller ministerens udspil. Han efterlyser et nationalt kompromis, ligesom statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) gjorde det i valgkampen.

- Det er et af Ny Alliances hjertebørn, og det er specielt også mit hjertebarn, siger Jørgen Poulsen og roser Birthe Rønn Hornbech for "dyb indsigt også i detaljen".

Han mener, at Integrationsministeriet har "alt andet end travlt" med at finde en løsning.

- For hver dag, der går, drypper yderligere en dag væk for de børn, der sidder i centrene, siger Jørgen Poulsen.

Ny Alliance vil lade asylsøgere arbejde udenfor centrene, så de får en så normal dagligdag som muligt. Der skal findes en løsning for asylsøgere, som har siddet alt for længe i centrene, og for hvem det er udsigtsløst at vende hjem til deres hjemland, siger Jørgen Poulsen.

Han regner ikke med en politisk løsning for asylsøgerne så betids, at den ligger klar under hans juletræ.

- De bliver svært, men vi skal nok få nogle forbedringer, siger han.
/ritzau/