Mystiske »ildkugler« på nattehimlen over København gav travlhed hos politiet

Fredag aften har Københavns Politi modtaget flere opkald fra bekymrede borgere, der har set 'ildkugler over byen'. Der er dog en helt ufarlig forklaring bag.

Det fortæller vagtchef Henrik Svejstrup til BT.

Det er nemlig faldskærmsudspringere, der træner og øver til at konkurrere om titlen som verdensmester i disciplinen 'freestyle swoop', hvilket finder sted lørdag eftermiddag i og over Peblinge Sø i København.

»De har så lys på under faldet ned mod søen,« forklarer vagtchefen.

Han forklarer, at det forløber helt stille og roligt, men at han godt kan forstå, at folk har undret sig over, hvad det var, der skete.

»Det er jo ikke noget, man er vant til at se. Der er flere vidner, der har fortalt, at de har set 'brændende objekter'. Nogen har troet, det måske kunne være rislamper,« forklarer Henrik Svejstrup.

Efter at have fået flere opkald om de mystiske 'ildkugler' valgte politiet at sende et tweet ud om situationen.

»Det gjorde vi for lige at berolige, for der er ikke noget i det. Det er bare de her faldskærmsudspringere,« siger vagtchefen.

De udspringere sidste burde være færdige med at øve til lørdagens konkurrence omkring klokken 22 fredag aften.

Det er første gang, der afvikles et VM inden for Freestyle Swoop, hvor faldskærmspiloterne glider hen ad vandet i høj fart og laver tricks, men der har været Swoop-konkurrencer i København siden 2015.

I alt 18 udspringere konkurrerer lørdag eftermiddag. Blandt dem er en dansker.