Mystisk svømmer forsvundet ved Skive Festival

Himmel og hav blev torsdag aften sat i bevægelse, efter en mand svømmede ud i Skive Fjord for ikke at komme tilbage. Men det vides ikke, om han er savnet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mandlig svømmer satte torsdag aften gang i en større redningsaktion, da han ved 20-tiden valgte at tage sig en lang svømmetur i Skive Fjord ved den igangværende Skive Festival.

- Klokken 20:09 ringer nogen til 112 og fortæller, at de har set en mand hoppe i vandet fra bådebroen, og så svømmede han ellers derudad. Da de ikke længere kunne se ham på grund af afstanden, vælger de at ringe 112, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, René Pagh, til Berlingske Nyhedsbureau.

Politiet sætter derefter gang i en større søredning med helikopter og både på vandet, men det giver intet resultat, og klokken 21:45 bliver eftersøgningen indstillet.

- Der ved vi, at der ikke nogen, der svømmer i overfladen, men vi kan ikke se, om han er gået i land. Og vi har heller ikke fået nogen melding fra festivalen, om at de mangler nogen, siger René Pagh.

Og dermed er sagen umiddelbart afsluttet for politiet. Medmindre pårørende eller Skive Festival henvender sig.

- Så skal der være nogen, der ringer til politiet og siger, at der mangler en person fra festivalområdet, eller at der er en, som ikke er kommet hjem. Så kan vi måske begynde at kæde tingene sammen. Men at lede efter en, der måske er gået i land eller måske aldrig har været væk, det er nok spild af ressourcer, siger René Pagh.