Myndigheder på vagt efter ny fugleinfluenza i Europa

Det er en streg i regningen, at der er fundet et tilfælde af fugleinfluenza i Ungarn. De danske myndigheder afventer svar på, om det er en enlig svale.

Umiddelbart får det ingen konsekvenser for danske fjerkræavlere, at fugleinfluenzaen er tilbage i Europa. Men det betyder, at de danske myndigheder igen er mere på vagt over for den meget smitsomme sygdom.

- Den afslappede holdning er nu ændret til agtpågivenhed. Hidtil har vi troet, at sygdommen var væk fra Europa og lå ovre på den anden side af Ural-bjergene. Det er de informationer, vi hidtil har fået af russerne. At det nu popper op i Ungarn er en streg i regningen, siger chefkonsulent Stig Mellergaard, Fødevarestyrelsen.

De danske myndigheder følger udviklingen i Ungarn, hvor et udbrud af fugleinfluenza er blevet konstateret i en flok på 3300 fritgående gæs i den sydøstlige del af landet.

- Vi må se, om det er et enkeltstående tilfælde, eller om det er noget, der udvikler sig. Hvis det breder sig, vil vi ændre vores risikoniveau med det samme, siger han.

/ritzau/