Myndigheder kan ikke finde svar på mærkelig lugt på skole

430 personer blev evakueret på grund af ubehagelig lugt på skole, myndigheder kan ikke finde en forklaring.

Arkivfoto: Der har angiveligt været et kemikalieudslip ved en skole i Tilst. Både elever og ansatte er blevet evakueret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skjoldhøjskolen i Tilst ved Aarhus blev torsdag evakueret på grund af en »ubehagelig lugt«, der har givet flere hovedpine. Både politi, brandvæsen og sundhedsberedskab rykkede ud til skolen.

Undersøgelserne på skolen var færdige torsdag først på eftermiddagen. Men på det tidspunkt stod ikke klart, hvad årsagen var. Det skrev Østjyllands Politi på Twitter.

Samtlige ansatte og elever – cirka 430 personer – blev evakueret fra skolen. Flere elever sagde, at de havde fået hovedpine, hoste og løbende næser på grund af lugten.

De elever, der har oplevet gener i forbindelse med lugten, er blevet tilset af en læge, men der er ifølge politiet »intet grundlag for yderligere behandling«.

Det var skolens ledelse, der klokken 11.46 kontaktede politiet med en melding om et muligt kemikalieudslip.

Politiet efterforsker fortsat en årsag til den ubehagelige lugt.

Men torsdag eftermiddag kort før klokken 17 står det klart, at lugtgenerne ikke skyldes et udslip. Det oplyser Østjyllands Politi til TV 2.

Der er derimod tale om, at nogle personer har taget noget med ind på skolen. Hvad det er, er politiet endnu ikke klar over ifølge TV 2.

/ritzau/