Muslimske brødre anholdt for æres-trusler

En 20-årig kvinde i en indvandrerfamilie og hendes danske kæreste er blevet truet på livet til at opgive deres kærlighed. To storebrødre til kvinden er blevet fængslet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Drop din danske kæreste eller du bliver slået ihjel.

Så kontante var truslerne ifølge politiet fra de to muslimske storebrødre til den 20-årige kvinde fra en indvandrerfamilie fra Albertslund på den københavnske vestegn.

Brødrene fandt angiveligt lillesøsterens kærlighed til den ærkedanske kæreste som et så stort problem for familiens ære, at de følte sig kaldet til at bestemme over hendes privatliv.

De to storebrødre har ifølge oplysninger til bt.dk i et stykke tid forsøgt at true lillesøsteren til at opgive sin kærlighed, men da brødrene op til weekenden også truede hendes kæreste på livet tog begivenhederne fart og de to brødre blev fredag anholdt af Københavns Vestegns Politi.

Lørdag formiddag blev brødrene fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Glostrup med krav om varetægtsfængsling. Af hensyn til sagens fortsatte opklaring ønskede politiet grundlovsforhøret afviklet for lukkede døre, og det gik dommeren med på.

Ved grundlovsforhøret blev begge brødre varetægtsfængslet for foreløbig 13 dage.