Muslimsk skolefridag får konservative op af stolen

Danske folkeskoler bør ikke tage hensyn til muslimske helligdage, mener Dansk Folkeparti og de Konservative.

Når den muslimske Eid-fest skal fejres på mandag, så får alle elever på Blågård Skole en fridag. Skolen, hvor 60 procent af eleverne er muslimske, holder lukket.

Men det bør den ikke, mener de Konservative. Det er med til at »understøtte udviklingen af et parallelsamfund, når folkeskolen ophøjer muslimske helligdage til officielle helligdage«.

- Dens (Folkeskolens, red.) opgave er at gøre det stik modsatte, nemlig at sikre, at børn med forskellig baggrund bliver integreret i dansk kultur. De traditionelle kristne helligdage bør være de eneste religiøse helligdage i folkeskolen, siger Rasmus Jarlov (K), der er næstformand for børne- og ungeudvalget i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Dansk Folkeparti mener også, at den danske folkeskole skal holde sig til at fejre danske højtider og ikke muslimsk kultur og religion.

- Folk er velkomne til at fejre Eid, men det kan så ske uden for skoletiden, siger partiets integrationsordfører, Martin Henriksen ifølge P4 København.

Rasmus Jarlov kritiserer skolerne for, at det er for nemt at bukke under for forældrene ønske om at lukke skolen.

- Folkeskolen skal holde fanen højt og huske, at den er en del af en samlende dansk kultur i stedet for at bidrage til et opsplittet samfund, siger Jarlov.

Han vil nu komme med et forslag i Borgerrepræsentationen, der går på, at man skal indskærpe over for skolerne, at de ikke skal afholde særlige religiøse helligdage - udover de kristne.