Muslimer udsættes for hadforbrydelser efter terrorangreb

I kølvandet på weekendens terrorattentat i København oplever flere personer med muslimsk baggrund at blive udsat for chikane, vold og trusler. Politiet har dog ikke fået nogle anmeldelser fra personer, der har været udsat for en hadforbrydelse.

Hadefulde tilråb, vold, spyt og skub.

Flere danske muslimer bliver i kølvandet på weekendens terrorattentatet i København udsat for hadforbrydelser og voldelige overfald, melder flere organisationer. Det skriver dr.dk.

Blandt andet organisationen Exitcirklen, som arbejder med afradikalisering, har siden weekendens angreb fået flere henvendelser fra danske muslimer, som har været udsat for diskriminerende angreb, fortæller leder og stifter af Exitcirklen Sherin Khankan til Berlingske Nyhedsbureau.

»Siden terrorangrebet i Frankrig, og også efterfølgende i forbindelse med terrorangrebet i Danmark, oplever vi et stigende antal kvinder, mænd og unge piger, som fortæller, at de bliver udsat for hatecrimes og overgreb, at folk bander af dem, råber af dem eller river tørklædet af dem,« siger Sherin Khankan.

Ifølge dr.dk oplever Islamisk Trossamfund også en klar stigning i antallet af henvendelser fra danske muslimer, der bliver udsat for vold og chikane efter weekendens angreb.

Københavns Politi har dog ikke modtaget nogen anmeldelser om overfald eller andre hadforbrydelser mod muslimer, men vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen siger til dr.dk, at han ikke vil afvise, at flere personer med muslimsk baggrund måske afholder sig fra at anmelde hændelsen.