Muslimer: O.k. at trykke tegning igen

Muslimernes Fællesråd er afslappede over for, at mindst 17 danske aviser onsdag genoptrykte den mest kontroversielle Muhammed-tegning.

Et træk på skulderen. Det er reaktionen fra Muslimernes Fællesråd, efter at mindst 17 danske aviser i dag valgte at trykke Kurt Westergaards omstridte tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Foreningens talsmand, Zubair Butt Hussain, er dog tvivlende over for, om genoptrykning gavner ytringsfriheden.

- Det står aviserne frit for at publicere det, de vil, så længe de overholder reglerne for ytringsfriheden. Tegningen har også været bragt før, så umiddelbart er der er ikke noget nyt under solen, siger Zubair Butt Hussain.

Han tror heller ikke, at genoptrykningen vil føre til andet end, at imamer enkelte steder i den arabiske verden vil give tegningen knubbede ord med i den kommende fredagsbøn.

- Yderpolerne nyder altid godt af sådan en sag, fordi den kan bruges til at mobilisere kræfterne. Men langt de fleste vil bare tage genoptrykningen til efterretning. Der er en metaltræthed over for sagen, siger Zubair Butt Hussain.

/ritzau/