Muslimer fordømmer fransk terrorangreb

Dansk Islamisk Råd fordømmer angrebet mod det franske ugemagasin Charlie Hebdo. Muslimske foreninger i Frankrig fordømmer ligeledes attentatet, der foreløbig har kostet 12 mennesker livet.

Foto: JOEL SAGET

Det er terroristers hænder, der onsdag formiddag har skudt og dræbt mennesker på det franske ugemagasin Charlie Hebdo i Paris.

Det siger Dansk Islamisk Råd, der i kraftige vendinger fordømmer angrebet.

»Vi, i Dansk Islamisk Råd, fordømmer på det kraftigste denne kujonske handling. Og vi understreger, at islam og muslimer er uskyldige, da ingen muslim ville gøre skade på fredelige mennesker, hvis eneste våben er pennen, på denne grusomme måde, som hverken religion eller fornuft kan understøtte,« siger foreningen i en pressemeddelse.

Foreningen opfordrer samtidig den franske befolkning til i fællesskab at værne om værdier som tolerance, tilgivelse og dialog.

»I samme moment maner vi til forening af hele den franske befolkning, uanset religion, race eller klasse, for at bekæmpe og isolere terrorismen, og ikke mindst for at styrke og holde fast ved de grundlæggende værdier i et stærkt samfund, som sameksistens, tolerance, tilgivelse og dialog, for at komme til løsning af alle uenigheder og stridsspørgsmål,« skriver Dansk Islamisk Råd.

De opfordrer samtidig myndighederne til at sondre mellem islam og terrorisme.

»På samme måde henvender vi os til alle politiske, sikkerhedsmæssige og journalistiske kredse med opfordringen om at skelne fuldstændigt mellem terrorisme og islam, da terrorisme hverken bekender sig til nogen religion eller grænse. Og ikke mindst besinde sig med at lade domme falde indtil domstolene har talt, og i stedet sætte indsatsen ind på at styrke sameksistensen og sammenholdet i det brede franske samfund,« opfordrer foreningen, der samtidig udtrykker deres dybeste kondolence til de omkomne og deres pårørende.

I Frankrig har det muslimske samfund ligeledes taget behørig afstand fra attentatet. Frankrigs Muslimske Råd kalder attentatet for »barbarisk« og for »et angreb mod pressefriheden«.