Musikmillioner flyttes fra hovedstaden til provinsen

Flere spillesteder i Aarhus og København må forberede sig på at gå glip at støttekroner.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere spillesteder i provinsen og færre i hovedstaden vil i det nye år bære den eftertragtede titel som regionalt spillested.

Ved siden af en status som regionalt spillested følger nemlig støttekroner i millionklassen.

Men nye geografiske kriterier i tilskudsfordelingen fra Statens Kunstfond betyder, at der fra 2017 kun vil være tre spillesteder i København med den titel mod fem i dag, skriver Jyllands-Posten.

Det betyder, at de københavnske spillesteder Loppen på Christiania og Culture Box i centrum af København ikke får forlænget sit mandat.

- Vi synes ikke, at de har truffet det rigtige valg. Jeg mener, at København er blevet nedprioriteret i forhold til, at det er der, der sker rigtig meget på den scene. Det kan jeg godt være lidt ked af, siger Jasper Jensen, der er daglig leder hos Loppen, til Ritzau.

- Vi kan noget, som de store spillesteder ikke kan. Det er udlejningssteder for de store bookingbureauer, når de store internationale navne kommer til byen. Vi repræsenterer derimod en anden kaliber af bands og smalle genrer, siger han.

Spillestedet modtog sidste år 1,3 millioner kroner fra Statens Kunstfond, samt 970.000 kroner fra Københavns Kommune.

Jasper Jensen skal i næste uge til møde med Københavns Kommune, hvor han håber, at der kan findes nogle flere penge.

- Vi satser på at finde en løsning, siger han optimistisk.

Også hos de aarhusianske spillesteder kan det geografiske hensyn til provinsen mærkes. Train, Voxhall og Radar får alle forlænget deres mandater, men de tre spillesteder går fra at modtage i alt 6 millioner til 5,1 millioner kroner i støtte som regionalt spillested.

/ritzau/